VIBEKE BLOM MALMOS

 

Jeg maler vådt i vådt med akryl på lærred. Teknikken kommer fra akvarelmaleriet og det går ud på, at man lader farverne blande sig vilkårligt. Nogen gange styret, men altid fyldt med overraskelser.

Jeg laver ofte bunde på lærredet, hvorefter jeg har et motiv, som jeg maler på billedet. Jeg bruger nogen gange spartelmasse, gaze og lign. - til motiverne. Det giver billederne et andet udtryk og man opnår nærmest sådan en 3D effekt.

I sommerferien 2014 var jeg på mit første akvarelkursus. Det var helt fantastisk, og jeg blev virkelig grebet af den teknink. Den minder jo meget om at male vådt i vådt og så alligevel slet ikke. Akvarel er svært, og der er absolut ingen fortrydelsesret, men det er samtidig også det, der gør det sjovt og spændende at male med akvarel.

Jeg arbejder mest i temaer - det giver mig en ramme og er motiver, som jeg altid har været optaget af.

Jeg maler landskaber, blomster, porte/døre, huse, dyr og mennesker, som jeg ser på billeder i aviser, blade eller postkort eller, som jeg selv fotograferer. Jeg er altid på udkig efter motiv til et billede.

Jeg har det sidste års tid været vild med at male danseben: tango- og balletben. Det har udviklet sig lidt på det sidste, så der nu er kommet mere krop på. Mine temaer udvikler sig og er nu mere målrettet mennesker på vej både bogstaveligt og i overført betydning.

Efter en rejse til Spanien og især besøg på Alhambra blev jeg optaget af at male krukker - både i akryl og akvarel. Jeg har også arbejdet med akryl på papir, det synes jeg er spændende. Det kom sig egentlig af en fejl. Jeg havde lavet en masse bunde med kul, som jeg så sprayede med spaymaling. Så blev det lidt svært at bruge akvarelmaling....da det ikke rigtig spiller sammen med spraymalingen. Så blev det til akryl på papir.

I november 2016 var jeg på en rejse til Marrokko. Grafik og kultur var rejsens indhold. Jeg var efterfølgnede på grafikkursus, hvor jeg lærte at lave collografi med chiné colle og laserlito. Jeg har i den forbindelse taget mit gamle motiv med balletben og balletdansere op - nu som grafisk arbejde. Det har også betydet, at der er kommet nye balletmalerier til.

Jeg opfatter mine billeder lyse, varme og imødekommende. Der er altid en historie i mine billeder. Jeg ønsker at videregive glæde i mine billeder, men jeg håber også, at mine billeder giver anledning til fordybelse og eftertanke.